Istorie si evolutie

Life Care – Inceputuri

Ideea unei comunitati BIO a aparut la Frankfurt in 2003.

In anul 2004 fondatorii Cristian si Dan Onetiu pun bazele planului de afaceri Life Care si a planului de recompense pentru parteneri.

Istorie si evolutie

Life Care Corp. este prima companie BIO romaneasca, care din anul 2005 distribuie la nivel national produse cosmetice, produse de curatenie si suplimente alimentare, toate branduri cu renume international. Inca de la inceput, afacerea are la baza idei precum: sustinerea unei vieti sanatoase, responsabilitatea fata de semeni si grija fata de natura.

Life Care incepe comercializarea in conditii de exclusivitate a unor game de produse apartinand celor mai mari si mai apreciati producatori de BIO din lume. Dintre parteneriatele sale de durata amintim compania Logocos din Germania, numarul 1 mondial la categoria cosmetice BIO, cu subgamele Logona si Fitne (produse certificate BDIH) sau compania Alma Win, un lider european in productia de detergenti BIO (produse certificate ECOCERT).

Tot atunci compania ofera primele recompense pentru implicarea activa in promovarea conceptului BIO: masini, excursii, etc.

In anul 2007 Life Care a initiat investitiile in cercetarea si crearea primelor branduri proprii, produse ale experientei marilor producatori internationali, adaptate la cerintele locale. Astfel au luat nastere patru branduri Life Care de succes:

* Kräuter – cosmetice terapeutice cu ingrediente controlate biologic
* BIOhaus – detergenti ecologici
* Life Impulse – suplimente alimentare organice
* LifeGlam – accesorii moderne pentru corp si baie

A fost anul cu cele mai multe realizari din istoria Life Care. Compania a primit din partea presei nationale recunoasterea unanima ca fiind “numele BIO in Romania”, a inregistrat o CA de peste 10 milioane de EURO si s-a mutat intr-un sediu nou, dotat dupa standardele UE.

Tot atunci Life Care a desemnat primii ambasadori BIO, cei care timp de 6 luni vor fi imaginea catalogului Life Care si vor promova principiile Life Care: sanatate, frumusete, recompensa. Primii care accepta provocarea BIO sunt creatorul de moda Catalin Botezatu si vedeta de televiziune Mihaela Radulescu.

In primavara anului 2009 compania Life Care a introdus pe piata din Romania primele parfumuri BIO, gama Acorelle, o premiera absoluta la nivel national. A urmat apoi dezvoltarea a doua noi brand-uri proprii: BIOstyle – ciorapi tratament si Ganoderma Coffee for Life – cafea BIO.

In a doua jumatate a anului Life Care inaugureaza un nou sediu (Strategy Headquarter) la Frankfurt in Kastor&Pollux Center, cea mai importanta cladire de birouri din oras.

2009 sta sub semnul pasiunii si performantei. Tripla medaliata olimpica Simona Amanar-Tabara si omul de televiziune Virgil Iantu se alatura comunitatii BIO initiate de Life Care, sustinand toate actiunile sale.

La sfarsitul anului compania incepe cucerirea pietelor vecine din Europa, prima piata abordata fiind Ungaria.

De 4 ani compania isi pastreaza pozitia de lider pe piata BIO, avand o cota de piata constanta de aproximativ 75% si peste 45.000 de parteneri-clienti fideli. Portofoliul de produse cuprinde in prezent aproximativ 1000 de articole sanatoase pentru intreaga familie, portofoliu ce se largeste odata cu fiecare nou catalog.

Cresterile spectaculoase inregistrate de la an la an, atat in ceea ce priveste CA cat si numarul angajatilor, se datoreaza in primul rand calitatii exceptionale a produselor si serviciilor livrate, dar si apropierii fata de fiecare client in parte, compania investind de-a lungul timpului in nenumarate actiuni de educare si informare cu privire la importanta consumului de produse BIO.

Life Care a devenit Compania nr. 1 in Romania din punct de vedere al cresterii procentuale fata de anul 2009! Cu totii putem fi mandri de echipa cu peste 50.000 Parteneri ce a adus o cifra de afaceti de peste 48 milioane de lei.

Trei noi diamanti s-au calificat si peste 7.000 Parteneri au avansat in nivel.

Bonusuri de peste 3,2 milioane de Euro au fost oferite Partenerilor. Mai mult de 30 de parteneri au petrecut o saptamana de neuitat in Grecia la Conferinta Internationala Gold Plus iar Diamantii sunt chiar in aceasta perioada in Miami pentru a se bucura de beneficiile vietii de diamant Life Care.

Peste 1.000 Parteneri activeaza deja in Italia, Spania si Ungaria si au inceput dezvoltarea noastra europeana.